Hængekøjer fra Latinamerika

___________________________________

Verdenskendt håndvævet hængekøje

håndvævetDen mexicanske hængekøje er håndvævet på Yucatan-halvøen i Mexico. Primært i landsbyerne omkring Merida, hvor hængekøjerne er det fornemste møbel at fremstille. Netop denne type net hængekøje uden knuder, er blevet eftertragt over hele verdenen. Væveteknikken hedder sprang, og er kendt fra vikingetiden, men er næsten gået i glemmebogen i Danmark.

Hængekøjerne er håndvævet og det tager 1 - 2 uger at væve en enkelt hængekøje, og der er brugt ca. 4 km tråd. Smidigheden og komforten i køjen har gjort den populær, og den fint håndvævede kvalitet gør det muligt at ligge mageligt i hængekøjen.

Hængekøjen er bred og smidig, da den former sig efter den vægt der kommer i hængekøjen. Jo størrer hængekøjen er, jo mageligere er den at ligge i. Hængekøjen er lige så bred som den er lang, og det er muligt at ligge på tværs, på langs og diagonalt.

Hængekøjen er så stor, at der kan være flere i den på én gang.

Hængekøjerne findes i mange farve kombinationer, to-favet hvor den ene farve er naturhvid og en helt naturhvid hængekøje. Hængekøjen er fremstillet af en slidstærk bomuldstråd. Hængekøjen er et stort bomuldsnet, der er snoet ind i hinanden uden knuder. Det giver en meget fleksibel hængekøje. Du kan både ligge på tværs, på langs og diagonalt i de mexicanske familiehængekøjer. Brugskunst når det er bedst.

Jo størrer hængekøjen er - jo mageligere er hængekøjen at ligge i, husk altid det når du køber hængekøjer, er det tværpinde og stof i hængekøjen så er det dig der skal forme dig efter hængekøjen.

Det unikke ved netop disse mexicanske hængekøjer er, at nå du ligger dig i hængekøjen er det hængekøjen som former sig efter kroppen. Det giver optimal komfort og det er derfor de er blevet verdenskendte og eftertragtet over hele verdenen. Familie-hængekøjen er ligge så bred som den er lang.

Et sjovt legeredskab for børn og et pragtfuld havemøbel for voksne og et alternativt møbel til spændende boligindretning.