Det gør en forskel

___________________________________

Sådan fandt de mexicanske hængekøjer vejen til Danmark
- Da jeg var udvekslingsstudent i Mexico i et år, skulle jeg spendere en nat i en hængekøje. Jeg tænkte, "det går aldrig godt", men der var simpelthen så lækkert, at jeg besluttede, at jeg på et tidspunkt blev nødt til at sælge hængekøjer i Danmark. Som sagt så gjort, for snart 10 år siden startede jeg med at importere hængekøjer fra Mexico, for at leve min gamle drøm ud. Hængekøjerne, der bliver solgt i hele Skandinavien, bliver vævet i små landsbyer tæt på millionbyen Merida.

Jeg rejser selv derover minimum én gang om året. Det betyder enormt meget for familierne, at jeg kommer på besøg. For dem gør det at væve en hængekøje en kæmpe forskel i økonomien - for eksempel har en familie fået fliser på gulvet for de penge, de har tjent. For andre er der blevet mulighed for at deres børn kan gå i skole et år mere eller familierne kan får penge til cementgulve i deres boligere. Der er ingen mellemled mellem familierne der væver hængekøjer til jeg sælger dem i Danmark. Jeg har opbygget et godt tillidsforhold til et lille mexicanske familieforetagende som henter hængekøjer i landsbyerne hvor de bliver vævet og kvalitetstjekker hængekøjerne inden de bliver sendt til Danmark. Et samarbejde som jeg har opbygget gennem flere år. De enkelt familier skal ikke selv lægge penge ud for tråd m.v. Det foregår på den måde at når de er færdig med at vævet en hængekøje, får de betaling for deres arbejde og tråd til at kunne væve en ny hængekøje.

Jeg forhandler mexicanske hængekøjer som er indkøbt hos netop disse mexicanske familier på Yucatan halvøen i Mexico. Jeg kender mange af familierne som væver de eftertragtede hængekøjer af fint bomuldstråd. Hængekøjerne er smidigt håndvævet uden knuder der giver den meget behagelige comfort. Når vi som dansker har prøvet at ligge i netop en af disse mexicanske net-hængekøjer, bliver vi klar over at der er meget stor forskel på hængekøjer.

Vi går efter kvalitet og comfort. Hængekøjerne fås i naturhvid, to-farvet og farvekombinationer.

Hængekøjer fra Latinamerika . Mobil 22 15 65 09